У оквиру међународног пројекта Global Math Week (10-17. oktobra 2017. godine) и пројекта EXPLODING DOTS (Тачке које експлодирају), пружиће се прилика ученицима свих узраста да примењују различите бројевне системе. Са бинарним и декадним системима ученици ће се упознати кроз потпуно нов концепт кутија и експлодирајућих тачака. Учесници пројекта ће обрадити нивоеса предложених материјала, у зависности од узрасног нивоа ученика .

На овом пројекту смо сарађивали са школама из региона, абили су заступљени сви узрасти: од првог разреда основне школе до четвртог разреда средње школе. Ми смо радили оне примере који су се уклопили у наш план и програм.

Чудсесном машином са кутијама Џејмса Тантона научили смо бинарни код, а касније поновили бројеве до хиљаду и месне вредности бројева. Каснијим радом и на едукативним компјутерским игрицама поновили смо сабирање вишецифрених бројева и тако визуелизовали сабирање.

 

 

 

 

 

 

PRELISTAJTE e-knjigu koja je nastala zajedničkim radom

Book titled 'M.E.D. MatHematical exploding dots'

Линк према месту на ЕТвинингу где можете видети неке активности M.E.D. (Mathematical Exploding Dots)

Игрице у којима можете да се опробате су у посебном делу који се зове Острва ( Islands). Mechania је део где се упознајете са функционисањем  ,,машина“ за експлозију тачака 2 у 1 , 3 у 1 или 10 у 1. Ту је улаз слободан.

За испробавање других делова где се демонстрира одузимање, множење, дељење, рад са непознатом треба да се региструјете: упишете свој мејл и неку своју шифру само за овај пројекат. Кликните на слику, изабери те или истражујте и уживајте: