Math STEP – Math StoryTelling Educational Pulse је пројекат који је покренуо наставник математике из ОШ ,,Свети Сава“ из Кикинде из наше земље Душан Боровица а пројекту су се прикључиле колеге из различитих европских земаља. Детаље о пројекту можете видети овде.

Пројекат се заснива на методи Математиког приповедања. Код нас већ има неколико бајки обрађених у овом стилу а таман се поклапају са наставним садржајима тј са бајкама које обрађујемо у трећем разреду. Идеја је да и наше одељење учествује у овом пројекту, прво упознајући се са већ постојећим бајкама, а затим ћемо покушати да на различите начине сами осмислимо математичке бајке и приче.

Резултати рада свих актера у пројекту биће видљиви на блогу пројекта STEP in Math. А резултати нашег рада биће представљени и овде.

Математичке бајке

Наше математичке бајке       (обавезно погледајте и прелистајте наше књиге)

 

 

 

 

 

 

Као последица доброг рада на пројекту и приказа доброг примера праксе добила сам позив да држим радионице Математичка бајка- математичко приповедање, на манифестацији Мост математике у Врњачкој Бањи 2017 на коме смо колегиница Мирјана Тишма и ја одржале три радионице…

 

Овај пројекат је добио и Европску ознаку квалитета:

,,Поштовани/поштована Тања Олеар Гојић,

Честитамо! Вашој школи је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта „Math STEP – Math StoryTelling Educational Pulse“. То значи да су ваш рад, рад ваших ученика и школе признати на највишем европском нивоу. „